Det handlar om vett.

Något som är ganska hett och antagligen förblir hett och prata om hur andra behandlar sin häst. “Hon rider med alldeles för långa sporrar” “Såg du hur hårt hon slog sin häst?!” “Gud va fult hon har klippt sin häst” Osv.. Det pågår överallt, men om man ex. sitter på en läktare på en tävling stöter man oftast på någon som ska kommentera de flesta ryttare innan på banan, de kommenterar bokstavligt talat allt, vad de har på sig, varför och hur kan föräldrarna gå med på det osv osv osv.

Varför kan inte alla bara låta ha folk på sig det dom tycker är snyggt? Varför ska alla kommentera allting? Har själv fått kommentarer som “Tänker du rida med det där schabraket?” Kommentarerna flödar och tror det är många som har fått spydigheter om sig själv, eller hur man gjort något. Men stå på er, ingen har rätt att klaga på hur du är klädd. Det finns folk som mår dåligt när andra folk kollar snett och tankarna börjar direkt gå, vad är det som är fel?

Om alla bara skulle tänka på vad dom själva har på sig, och strunta i alla andra tror ni inte det hade blivit bra mycket bättre stämning då? Alla hade kunnat ha på sig det dom tycker är fint, och slippa känna hur någon kollar snett eller en spydig kommentar om favorit schabraket eller liknande.

Var på en träning en gång och en av mina lagkompisar kom in i vita ridbyxor på en träning. Vita ridbyxor förknippar ju de flesta med tävling. Men hon hade alltså på sig detta på en tävling och direkt hörde man på läktaren “tänker hon träna med vita ridbyxor?!” “Jävla snobb, detta är en träning” “Har hon missat skillnaden på träning och tävling?” Men tro mig trots dessa kommentarerna blev ridbyxorna inte mindre vita, och det gick bra för dom trots de vita ridbyxorna. Det är inte någon annans problems än ryttarens om hon har på sig vita ridbyxor. Sen om alla andra håller på att vit är till tävling så fine gör det, men dom som vill använda vit till träning är deras problem och ingen annans.

Sedan får jag väl tilläga att det är skillnad på att hjälpa till och vara spydig, man får jätte gärna ge en åsikt, men inte något som kränker någon. Fick i inlägget en kommentar om klippningen där det stod: “Klipper du din häst nu?! Kan du ingenting eller?!!?” För att svara på den kommentaren: Ja jag klippte min häst nu, gjorde det väl ganska uppenbart? Och min häst är en häst som behöver klippas ofta då hon får för tjock päls annars, sedan får hon ett tjockare täcke så hon inte fryser. Vissa hästar går utan täcken sedan klipper dom sina hästar och tror att förhållandena är samma som förut, dom släpper alltså ut sina hästar utan täcken och då stod termometern på minus. Då tycker jag det är okej att säga “Ursäkta, men tror inte du att din häst fryser nu när den är nyklippt och allt, dom är ju oftast lite känsligare då, bara en tanke” Och tänk på att tonfallet gör mycket! Och även fast ni tycker något är fult kan det finnas en funktion med det, tänk på det innan ni kommenterar!

Känns lite kladdigt men säg om det något ni undrar över, puss! ♥

Världens finaste! 

  1. Leave a comment

Leave a comment